torsdag 30 juni 2016

Då var det dags igen; nytt försök och nya bolag!

Ja, vi provar väl igen! Det har varit mycket senaste tiden, så bloggen har tyvärr fått stryka på foten. I mitt senaste inlägg skrev jag att jag hade spenderat mycket pengar under 2015 och att jag skulle skärpa mig och till och med börja månadsspara igen. Om det kan jag enbart säga: LOL!

Det sket sig rätt hårt med den planen. Jag har lyckats dra på mig såväl rätt höga fasta månadskostnader som lite dyrare levnadsvaror. Gamla italienska sportbilar kostar en hel del att äga och vem kunde tro att champagne var så gott?!

Det har hänt mycket senaste tiden med Brexitomröstningen som skakade om världens börser rejält. Jag trodde dock att nedgången skulle fortsätta betydligt längre. Det vände upp fort igen, men givetvis finns det inget som säger att det kommer fortsätta uppåt.

Starbreeze
Mitt största innehav och företaget med störst plats i mitt hjärta! De levererar som aldrig förr! Avtal med IMAX och Acer samt viktiga kontakter i Asien genom ett avtal som gett några hundra miljoner kronor. Till det har vi det nysläppta spelet Dead by Daylight som de förlägger och som säljer långt över förväntan! Det finns mer också, men ni som är intresserade av Starbreeze har garanterat koll på detta, så jag lägger inte mer tid vid det. Inför E3 rusade aktiekursen och toppade på 26,70 som högsta stängning! Det ledde givetvis till en rekyl, dock var rekylen betydligt större än jag trodde den skulle vara, förmodligen till vis del på grund av den allmänna oron inför Brexit. Nu har vi dock vänt upp igen och förhoppningsvis stabiliserat oss på över 20 kr. Jag får säkerligen anledning att återkomma till Starbreeze fler gånger, men jag nöjer mig såhär så länge.


Gaming Corps
Ridå. Total flopp och en aktiekurs som legat runt 2 kr och skvalpat ett tag, från att ha toppat på runt 20 kr. Förhoppningarna infriades inte, milt sagt. Jag hade teckningsoptioner som jag inte fick tillfälle att lösa in, men som tur var sålde jag de få aktier jag hade med några kronors vinst, så jag led inte mer än av att jag gick miste om pengar jag kunde ha tjänat. Ingen förlust för min del, till skillnad från vissa andra stackare som brände sig rejält. 

Beowulf
Det har inte hänt mycket senaste tiden, men i går (160629) visade det sig att Näringsdepartementet har med gruvan på sin ärendeförteckning inför torsdagen! Jag vet inte om det innebär ett klart JA eller NEJ eller vad vi får veta, men det händer äntligen något! Riktigt spännande! Vid ett JA lär kursen rusa och få en kraftig rekyl. Det gäller att hitta rätt läge att sälja på. Jag kommer dock inte att sälja allt, för om det blir en gruva kommer vi ha en extremt mycket högre kurs om några år. Jag hittade en artikel där det stod att Kirunagruvan värderades till 1 800 miljarder kronor efter produktionskostnader år 2011. Nu är inte det här ett seriöst försök till analys, men om vi bara leker med tanken att Kallakgruvan blir lika stor och vi gör det enkelt och räknar med värderingen från 2011 så skulle det innebära en aktiekurs på 3 679 kr. Det är lite mer än 40 öre. ;-) Ta detta för vad det är nu, men även om det bara är en lek med siffror så visar det på vilken extrem potential det finns.

Möjligheten till årets antiklimax finns verkligen i morgon! Alla förväntar sig en kursrusning vid ett JA, så alla säljer så fort de kan för att hämta hem vinsten och vi slutar på minus. ;-)



FrontOffice
Nu ni! Jag tror mig ha hittat en guldgruva, eller åtminstone blivit tipsad om en, för att komplettera den kommande järngruvan jag skrev om här ovan. Vad skulle ni säga om jag har fått nys om ett bolag som har ett börsvärde på 27 miljoner kr men där det finns 200 miljoner kr för dem att jobba med genom att de startar ett gemensamt investmentbolag med Peter Gyllenhammar. Se denna intervju för lite mer info.
"Totalt kommer det nya investmentbolaget ha 200 miljoner kronor att röra sig med – pengar som kommer direkt från Peter Gyllenhammar AB. 20 procent av det nya bolaget kommer att ägas av Front Office, medan Peter Gyllenhammar AB äger 80 procent."
FrontOffice jobbar med att hjälpa företag i kris gå igenom rekonstruktioner. och de har en success rate på hela 65 %! De är nya på börsen och jag hade tur som blev tipsad om dem innan allmänheten har fått upp ögonen för dem. Se deras hemsida för att läsa mer. Jag har också hört en fågel viska att det inom kort kommer upp en analys på Redeye. Det här tror jag är ett företag som är värt att hålla ögonen på och jag har själv köpt in mig med en hyfsat stor post. Läs på innan de blir kända för allmänheten. Lita inte på mig, utan gör er efterforskning och kom fram till samma slutsats som jag gjorde. Kom ihåg var ni hörde om dem först! ;-)



Karriär
Jag är numer förstelärare och har en lön som inte alls är pjåkig sett till vad lärare i min ålder brukar tjäna. Den ligger inte långt under 40 000 kr i månaden. Dessvärre betalar jag numer statlig marginalskatt vilket innebär att det inte gör någon större skillnad i plånboken om jag får lite högre lön. Eventuellt funderar jag på att försöka ta mig vidare i karriären och då är det ju rektorsspåret som är mest realistiskt för en lärare. Det är inget som ligger i närtid dock.



Start av företag
Jag och fyra personer till har startat ett aktiebolag! Vår gemensamma nämnare är Starbreeze och vi bor i olika delar av landet. Jag håller er gärna på halster lite till, då den tjänst vi ska presentera ännu inte är helt redo för launch, men jag kan berätta att det är en tjänst som är nära relaterad till aktiehandel och vi tror att vi har något på gång som kan bli stort. Mer om detta i en kommande post. ;-)