torsdag 17 oktober 2013

Mission accomplished!

Detta ska vara "En blogg om hur jag blir miljonär på max 10 år, med en ordinär lärarlön och utan att göra stora uppoffringar.", vilket ställer till det för mig om jag ska fortsätta blogga.

Lönen är fortfarande ordinär och uppoffringarna har inte varit så stora, men miljonär är jag redan, från och med i dag! Förvisso har jag inte sålt några aktier än, så jag kan bli av med miljonärstiteln igen, även om det inte är så troligt. Kursen steg dock så pass bra i dag att jag är miljonär med 10 % marginal, så det känns som låg risk att förklara målet som avklarat.


Varför steg kursen då? Inga nyheter kom, men det är bara några få handelsdagar kvar för insiders att handla eftersom vi närmar oss rapporten. Det skulle kunna vara en förklaring till dagens stora handel och uppgång.


Jag sågade Avanzas forum i mitt förra inlägg och rekommenderade http://starbreezeaag.forum24.se/starbreezeaag.html i stället för spekulanter. Det finns förstås massor av bra och intressanta poster på Avanzas forum också, men de försvinner lätt i mängden. För en person som precis har hört talas om Starbreeze och som funderar på att investera är det inte en lätt sak att sålla ut den vettiga informationen där. Jag såg att jag blev gratulerad av ett par stycken där i dag också. Tack ska ni ha. :-)


Nu är frågan vad mitt nästa mål ska bli. Jag hade till 40 på mig och jag är fortfarande bara 32, så något nytt måste ju till. Det får bli mer om det i ett framtida inlägg i bloggen. Fram till rapporten kommer jag i alla fall inte att röra aktierna eller börja titta på andra investeringsalternativ. Efter rapporten kommer jag att sälja av en del av innehavet för konsumtion. En bil ska det bli, men förhoppningen är att jag fortfarande kommer vara miljonär efter inköpet. Ett alternativ är förstås att ta ett lån, då det är stor chans att avkastningen framgent kommer att vara större än kostnaden för ett lån. Mer om detta kommer senare när det är dags för beslut. I dagsläget ska jag inte köpa något särskilt dyrt dock, men om ett par år står det förhoppningsvis en sådan här i garaget:



Nu ska jag, för första gången i mitt liv, äta mannagrynsgröt som miljonär!