söndag 11 september 2011

Läcka hos EA

Nu är det bekräftat att det är Syndicate som visas upp i morgon på Gamereactors förstasida! Användarna Hallonmuffins och mellow på Avanzas forum lyckades på något sätt leta rätt på bilder och information om spelet. Någon på EA som har slarvat eller en medveten strategi för att skapa hype? Oavsett vilket så vet vi nu till 100 % att Project Redlime är Syndicate och att det är det spelet som kommer att vara på Gamereactors förstasida. Jag snodde denna bild från användaren HarrySten på Avanzas forum, varsågoda och döm själva:

Klicka för större bild.

Det faktum att avslöjandet kom under helgen, när börsen är stängd, tror jag påverkar kursen extra positivt. Många som har säljordrar liggande på drygt 20 öre hinner ta bort dessa. Det ska bli oerhört intressant att se vad Starbreeze öppnar på för kurs i morgon! Jag har lektion kl 9, så jag får logga in på mobilen lite diskret medan eleverna arbetar. :-)

I fredags stängde vi på 20 öre, vilket innebär 28 000 kr plus för mig. Då jag har 600 000 aktier innebär det att jag går plus 6 000 kr för varje öre aktien stiger. Det innebär att jag ligger 46 000 kr plus om vi tangerar årshögsta på 23 öre. Når vi 25 öre, vilket inte är särskilt osannolikt, så plussar jag 58 000 kr eller 63 %. Om jag tillåts fantisera lite och vi når 30 öre så är siffrorna 88 000 kr respektive 96 %. Det sistnämnda håller jag för osannolikt de närmaste dagarna, men man vet aldrig. 

Den stora frågan är ju hur man ska agera härefter. Jag antar att det blir en relativt kraftig uppgång i morgon. På fredag kommer Gamereactor ut och de närmaste veckorna kommer Starbreeze att vara i hetluften. Kursen borde fortsätta uppåt, frågan är bara hur länge och hur mycket. Om jag talar klarspråk; när är det dags att sälja och plocka hem vinsten?

Om Syndicate visar sig vara ett mediokert spel så kommer historien att upprepa sig; vi får en relativt hög kurs ett litet tag och därefter går kursen återigen ned till dagens nivåer på 10-20 öre. Ifall det scenariot visar sig vara korrekt är det läge att sälja inom några veckor. Om spelet däremot tas emot väl av press och media innebär det att Starbreeze blir ett namn att räkna med på riktigt. Ett succéspel leder givetvis till nya kontrakt och till att det blir lättare att göra nya storsäljare. Deras nedladdningsbara spel dras förstås också med av detta och säljer bra även dem. I så fall kommer antagligen en kurs runt 20 öre kännas extremt avlägsen om några år!

Den som lever får se och i dagsläget har jag inte en aning om hur jag ska agera. Först och främst väntar jag med spänd förväntan på morgondagen! Så länge vi tangerar årshögsta på 23 öre är jag nöjd, men jag blir inte förvånad om vi får se högre nivåer.

De, dessvärre lågupplösta bilder, som läckts kommer här:


Hardcorefansen gnäller förstås över att det blir ännu en FPS, men i ärlighetens namn, det är det som säljer och de flesta som kommer att köpa spelet har antagligen inte ens hört talas om originalspelet. Jag har aldrig spelat det, men skulle gärna göra det! Jag har både PS3 och Xbox 360* här hemma, men de står bara och samlar damm. Mitt Wii sålde jag för ett tag sedan. Prylbög var ordet. Jag vill gärna ha nya prylar, men använder dem sällan så mycket. Wii Sports var i och för sig grymt kul när man hade förfester. :-) När Syndicate släpps kommer jag däremot självklart att köpa det! Co-op för fyra personer utlovas och det kan vara rätt skoj att spela med ett gäng polare. När jag tröttnat på det kan jag göra mig av med PS3:an, för den står som sagt bara och samlar damm. 

*Xbox:en tillhör min sambo, jag skulle aldrig i livet köpa något som är tillverkat av Microsoft.

fredag 9 september 2011

På måndag smäller det! Eller?

Gamereactor har sedan ett tag tillbaks informerat om att de kommer att vara först med att presentera ett nytt stort spel. Redan på måndag kommer denna information! Det finns en hel del som talar för att det är Starbreezes Project Redlime, alltså Syndicate, som är detta spel!
  1. Gamereactor har varit hos Starbreeze i Uppsala. Detta reportage har de annonserat ska komma i nästa nummer. Samma nummer som publicerat informationen om det hemliga storspelet alltså.
  2. Rickard Johansson har återigen twittrat: "Looking forward to next (swedish) #Gamereactor mag - gamereactor.se/tidningen/88" Detta togs senare bort. Medvetet för att skapa hype?
  3. PC Gamer kommer att ha samma information om det hemliga spelet som Gamereactor. PC Gamer har också varit hos Starbreeze och gjort ett reportage.
Risken finns förstås att det är ett helt annat spel som visas och då blir det röda siffror för tillfället. Inget som har någon betydelse på lite längre sikt, men det vore kul om det smällde nu! Det har varit många sådana här tillfällen tidigare som slutat i besvikelse. De senaste gångerna har jag inte haft så höga förhoppningar på att ryktena har stämt och magkänslan säger att det inte blir så roligt på måndag heller, men jag hoppas verkligen att jag har fel och det vore inte heller så konstigt. Spännande är det hur som haver!